A Csikung, mint kiegészítő terápia COVID-19 betegeknél !

Tudtad, hogy Kínában a COVID-19 betegneknek Csikung gyakorlást írnak fel az orvosok? Pedig ez így igaz! És egyenlőre nagyon ígéretesek az eredmények:

Kínában az orvosok 20 pácienst kértek arra, hogy naponta végezzen el egy 12 perces videós Csikung gyakorlatsort otthon, a COVID-19 kezelésük részeként. 

A tanulmány kimutatta, hogy “ az összes résztvevőnek, aki megcsinálta a gyakorlatsorokat,  jelentősen javult a legzésminősége, a fizikai állóképessége és általában az életminősége…”  

Szerintem a Csikung a legjobb gyakorlat, amivel acélos erősségű immunrendszert építhetünk fel magunknak.És ezzel az állítással egyre több orvos ért egyet, szerte a világon.

Az alábbi nyilatkozat Alber Yeungtól, a Harvard Orvosi Egyetem járványügyi professzorától származik, a Csikung szerepéről a COVID-19 és hasonló vírusokból való felépüléssel kapcsolatban : 

“ … A Csikung egy olyan testi-szellemi gyakorlat, ami segít a stressz reakciók mérséklésében, és segíti az ellazulást… Amikor Csikungot gyakorolsz, akkor lassan, és mélyen lélegzel, ami segít szabályozni az Autonóm idegrendszeri folyamatokat…  Ezzel nagyban hozzájárulsz a gyógyulási folyamatokhoz. “

Byeongsang Oh, a Sydney Orvosi Egyetem Professzora, és a Nemzetközi Gyógyító Taj Csi és Csikung szövetség elnöke, megosztotta velünk a kutatását, azzal kapcsolatban,hogyan tud segíteni a Csikung a rákos betegek immunrendszerének támogatásában: 

“ Korábbi kutatásom arra az eredményre jutott, hogy a Csikung és Taj Csi gyakorlásával csökkent a gyulladás a rákos betegeknél, ami sokat javított az általános életminőségükön. Tíz hét elteltével, a hagyományos daganatos kezelést kiegészítve, a kutatásban résztvevők azon csoportja, aki Csikungot gyakorolt, jelentős javulást mutatott egyaránt a fáradtság, a közérzet ( szorongás és depresszió )  és a bennük lévő gyulladás szintjének területén.

Nagyon nehéz, de egyben izgalmas időket élünk. 

Nehéz, mert sokan közülünk még mindig a vírus hatásaival küzdenek…

És izgalmas, mert vannak eszközeink, és erőforrásaink, mint a Csikung, hogy segítsünk nekik a küzdelemben…

 

Forrás : Lee Holden ( USA ) www.holdenqigong.com